De Kroon – Zaandam

In het centrum van Zaandam, aan de rand van het kleurrijke Stadshart maakt de voormalige industriële buurt plaats voor wonen. Vier appartementsgebouwen in pakhuisstijl met in totaal 67 appartementen van verschillende groottes en uiteenlopende prijsvarianten. Door de ligging vlakbij het NS-station van Zaandam, waar elke vijf minuten treinen naar Amsterdam, Alkmaar of Hoorn vertrekken, verwacht de ontwikkelaar kopers uit Amsterdam te vinden en Zaankanters binnen hun eigen streek te huisvesten.

Anterieure overeenkomst

Binnenstedelijk bouwen en bestemmingswijzigingen hebben een lang aanlooptraject. Gesprekken met de gemeente en belanghebbenden resulteren in een anterieure overeenkomst, waarin partijen overeenkomen wat er geleverd gaat worden aan de gemeenschap, en in welke vorm. Bijzonder aan De Kroon is de binnentuin, die als openbaar gebied toegankelijk is voor wandelend publiek, maar door de trappen en toegangspoorten toch intimiteit voor de nieuwe bewoners uitstraalt.

Deelvervoer

In het stadscentrum blijken de gebruikelijke rekenmodellen voor parkeren onhaalbaar en anders onbetaalbaar. Langzaam wordt autobezit van stadscentrumbewoners ontmoedigd en worden tegelijkertijd de alternatieven gestimuleerd. De Kroon ligt vlakbij het trein- en busstation. En de jonge mensen die hier hun plekje hebben gevonden, pakken gewoon de fiets!

Hoek Provincialeweg – Mauritsstraat in Zaandam

  • Centrumlocatie voormalig bedrijventerrein
  • 66 één-, twee- en driekamerappartementen plus 1 maisonnette
  • 37 parkeerplaatsen in parkeerkelder
  • Binnentuin als openbaar gebied
  • Studio’s en tweekamerappartementen voor startende stellen en singles.
  • Twee- en driekamerappartementen in het luxe segment, voor instromers en doorstromers.
  • GBO 41 – 79 m2

Voorbereidingen 2020
Start verkoop januari 2021
Te verwachte oplevering Q2 2022

Ontdek De Kroon in Zaandam: vier appartementsgebouwen met 67 appartementen, een unieke binnentuin en nabij het NS-station. Ideaal voor zowel Amsterdammers als Zaankanters.