Trouwen en samenwonen

Liefde speelt natuurlijk een grote rol bij de beslissing om samen verder te gaan met uw partner. Als notaris weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om ook de zakelijke kant goed te regelen. Hij kan onafhankelijk alle omstandigheden beoordelen en bepalen wat in uw beider situatie het beste is. Trouwen, geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenwonen? Door het partnerschap nu goed te regelen, schept u duidelijkheid voor later. Als de liefde toch niet voor eeuwig blijkt te zijn of als uw partner overlijdt.

Huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden

Gaat u trouwen of geeft u toch de voorkeur aan een geregistreerd partnerschap. Zaannotarissen kan u helpen door de zakelijke kanten toe te lichten en de voor- en nadelen van beide varianten duidelijk op een rij te zetten. Zijn advies is uiteraard gebaseerd op uw persoonlijke omstandigheden en sluit aan op uw levenssituatie.

Samenwonen

Als u kiest voor samenwonen en niet voor een huwelijk of partnerschap dan kunt u niet terugvallen op wettelijke regelingen. In dit geval zijn alle bezittingen en schulden van de individuele partners. Om later problemen te voorkomen, is het verstandig om samen met een notaris een samenlevingscontract op te stellen. Daarin legt u vast welke goederen en gelden gezamenlijk bezit zijn en welke privé en hoe de kosten van de huishouding worden verdeeld. Het contract regelt ook wat er moet gebeuren met bij voorbeeld de woning en het pensioen als de partners uit elkaar gaan of een van hen komt te overlijden. Zaannotarissen houdt in zijn advies ook rekening met de levensomstandigheden van u en uw partner.

Wilt u meer informatie over onze persoonlijke diensten?