Schenken en erven

Schenken

U kunt bij uw leven alvast geld schenken aan uw kinderen of aan een goed doel. Dat is een mooi gebaar waarvan u zelf nog kunt genieten. Schenken heeft ook een praktisch voordeel: u bespaart belasting en in bepaalde gevallen is schenken zelfs belastingvrij. De notaris kan u daarover alles vertellen.

Testament

Bij leven en welzijn stilstaan bij je overlijden is geen prettig idee. Als er geen testament is dan volgt de notaris wat wettelijk is geregeld. Dat is een onpersoonlijke afwikkeling. Het getuigt van gezond verstand om samen met een notaris goed en juridisch waterdicht vast te leggen wat er na uw dood met uw bezittingen moet gebeuren. In een testament kunt u uw persoonlijke voorkeuren vastleggen. Zo maakt u het de nabestaanden een stuk makkelijker als zij weten of uw begraven wil worden of gecremeerd of uw kinderen erven of uw partner. Of u geld wil nalaten aan een goed doel. Met een testament voorkomt u dat een trieste aanleiding een lange nasleep krijgt van meningsverschillen en conflicten.

Estate planning

Estate planning is in alle eenvoud niet meer dan een nalatenschap fiscaal vriendelijk overdragen. Het kan enige tijd kosten om een vermogen zo te structureren dat de belastingdruk niet te zwaar gaat wegen. Zaannotarissen brengt de mogelijkheden van uw situatie in kaart en helpt u bij het maken van weloverwogen keuzes.

Wilt u meer informatie over onze persoonlijke diensten?