Nieuwbouwprojecten

Zaannotarissen heeft bewezen expertise en ervaring in de notariële begeleiding van nieuwbouw- en uitpondprojecten. Wij hebben een apart projectontwikkelingsteam. Wij zijn als projectnotaris betrokken geweest bij de verkoop en levering van verschillende nieuwbouwprojecten in de Zaanstreek, maar ook buiten deze regio.

Onze aanpak is helder en duidelijk. Wij luisteren goed naar de wensen van de projectontwikkelaar, geven advies over de aanpak voor het project en vertalen die in doelmatige akten.

Zaannotarissen is gewend om contacten te onderhouden met gemeenten, woningcorporaties, architecten, ontwikkelaars, aannemers, het Kadaster, garantie-instituten en bouw- en projectleiders. Wij werken in onze organisatie met een vaste projectleider voor elke opdracht. Deze projectleider is op de hoogte van alle aspecten en details. En wordt ondersteund door een team van deskundige en ervaren medewerkers.
Wij begeleiden u vanaf het opstellen van de koopovereenkomsten tot aan de verkoop en levering van de nieuwbouwkavels aan de kopers. Wij besteden veel aandacht aan de fiscale aspecten, bijzondere bepalingen en erfdienstbaarheden. Wij adviseren u over de mogelijke kadastrale kostenbesparingen met behulp van de kadasterapplicatie Splits.

Splitsingsakte

Bij een appartementencomplex besteden we veel aandacht aan de splitsingsakte. Die moet niet alleen juridisch sluitend zijn, maar ook werkbaar. Wij beoordelen ook de splitsingstekeningen en adviseren bij het opstellen van een huishoudelijk reglement.

Koop- en aannemingsovereenkomst

Wij beoordelen de opgestelde koop- of koop-aannemingsoverkomst. Wij kunnen die ook voor u opstellen. We controleren of er een planacceptatie is afgegeven of de certificaten zijn verstrekt en of de omgevingsvergunning onherroepelijk is verleend.

Informeren van kopers

Wij zijn gewend om uw kopers uitgebreid te informeren over de gang van zaken en de betekenis van de soms ingewikkelde, juridische uitwerkingen. Ook met betrekking tot de afrekeningen en de opleveringsregeling worden u en uw kopers vakkundig en duidelijk geïnformeerd.

Onze specialiste projectontwikkeling Anne Kruiver heeft ruime ervaring op het gebied van projectontwikkeling. Zij en haar team dienen u graag van advies. Voor contact: a.kruiver@zaannotarissen.nl; (075) 681 80 80. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.