Nieuws en blogs

Zelfbewoningsplicht en verhuurbeperkingen: Wat betekent dit voor appartementeigenaren?
Nu, Later, Altijd: De Notaris VanNu
Decertificering van Aandelen: Voorwaarden en Beperkingen bij STAK-structuren
Ontdek waarom een koper van speculatieve landbouwgrond geen boete hoeft te betalen na afzien van de koop. Leer over misleidende handelspraktijken, vernietiging van koopovereenkomsten en uw rechten als consument.
Vergoedingsrecht bij vermogensverschuiving binnen huwelijk: Wat zijn de regels?
Ontdek hoe een levenstestament u helpt om uw persoonlijke, financiële en medische wensen vast te leggen voor situaties waarin u zelf niet meer kunt beslissen. Leer over de volmachten, medische verklaringen en de registratie in het Centraal Levenstestamentenregister.
Ontdek waarom de hypotheekrente voor familiehypotheken niet wordt beperkt en hoe ouders hun kinderen kunnen helpen met financiering voor een woning. Leer over de voorwaarden, overeenkomsten en belastingvoordelen van een familiehypotheek
ransparantie in Sociaal Ondernemerschap: Ontwikkelingen rondom de Maatschappelijke B
Huwelijkse Voorwaarden en Belasting: Wat je moet weten voor een rechtmatige regeling
Voorkom complicaties bij familielening eigen woning
Zolang je binnen de kaders van de beschaving blijft, mag je liefhebben hoe en wie je maar wilt.
Voorkom nietigheid: Cruciaal belang van correcte vormgeving bij overnemingsbeding
Alles wat u moet weten over het kleinkind-legaat: Belastingbesparing en aandachtspunten
Juridische status van drijvende woningen: Onroerend of roerend?
Waarom een verklaring van erfrecht essentieel is na een overlijden
Permanente digitale vergaderingen voor rechtspersonen: Wat betekent dit voor bedrijven?
Belangrijke wetswijzigingen in giftenaftrek, schenkingsvrijstelling en vermogenstoets
Het belang van reputatie in een digitale wereld: een notaris reflecteert
Woningwaardegrens voor startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2024
Geldproblemen voor bewindvoerders en mentoren: Overheidstarieven vallen achter bij gestegen koste
Sinds 1 januari 2024 is het mogelijk om een bv volledig digitaal op te richten.
In het testament kan worden vastgelegd wie welke spullen krijgt en hoe de erfenis verder financieel moet worden afgewikkeld.
Denk aan wettelijke regels bij schenking op papier
Nieuwe rechtsvorm voor maatschappelijk betrokken ondernemingen
Leer hoe u problemen voorkomt bij ongelijke inleg van samenwoners bij de aankoop van een huis. Ontdek het belang van een notariële samenlevingsovereenkomst voor afspraken over eigendom, verdeling en belastingvoordelen. Maak vandaag nog een afspraak voor advies.
Ontdek het verhaal van notaris Vincent Bos die met pensioen gaat en wordt opgevolgd door Volkan Dogan. Lees over hun loopbaan, ervaringen en het belang van sociale interactie in het notariswerk.
Ontdek hoe een meerwaardeclausule in de leveringsakte van een nieuwbouwwoning wordt toegepast en welke strikte regels en vereisten hieraan verbonden zijn. Bel ons voor deskundig advies.
Met het einde van de jubelton zoeken ouders naar alternatieven om kinderen financieel te ondersteunen bij het kopen of verbouwen van een huis. Ontdek hoe een familiehypotheek kan helpen, inclusief renteaftrek en belastingvrije schenkingen. Neem contact op voor advies.
Ontdek de valkuilen van het medeondertekenen van een hypotheek voor een woning waar u geen eigenaar van bent. Voorkom financiële nasleep na een relatiebreuk. Bel ons voor advies.
Bezoek ons nieuwe kantoor in Wormerland voor afspraken over familierecht, zoals (levens)testamenten, trouwen en samenwonen. Gelegen aan de Bruynvisweg 3 in Wormer. Kom langs en geniet van een kopje koffie!
Ontdek waarom het belangrijk is om de erfenis van de eerste ouder vast te leggen om problemen met erfbelasting te voorkomen. Neem contact op met de notaris voor advies en begeleiding.
Ontdek de mogelijkheden en risico's van het vooraf uitsluiten van alimentatieplicht bij huwelijk of geregistreerd partnerschap. Leer over recente rechtszaken en adviezen van advocaten-generaal. Maak verstandige keuzes en laat afspraken op papier zetten door een notaris.
Overweegt u om een benoeming tot executeur van een nalatenschap te aanvaarden of af te wijzen? Ontdek de mogelijkheden, taken en verantwoordelijkheden, en hoe een boedelnotaris kan helpen bij de afwikkeling. Neem contact op met ons voor advies.
Ontdek of u uw berging in een oud appartementengebouw kunt gebruiken als woonruimte. Leer over de toestemming van de VvE, mogelijke juridische geschillen en hoe u uw gebruik formeel kunt laten goedkeuren.
Ontdek hoe erf- en inkomstenbelasting van toepassing zijn bij het erven van een Besloten Vennootschap (BV). Ontdek de regelingen zoals de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en begrijp de consequenties van fictieve verkrijging voor inkomstenbelasting.
Leer over de herroeping van schenkingen en de voorwaarden rondom herroepingsclausules. Ontdek waarom een beroep op een herroepingsclausule niet altijd redelijk en billijk is en hoe dit van invloed kan zijn op erfgenamen.
Ontdek de mogelijke risico's van het niet in rekening brengen van rente op een lening van een BV aan de dga. Leer hoe dit kan leiden tot verkapte uitdeling en welke stappen u kunt nemen om fiscale complicaties te voorkomen.
Ontdek waarom het belangrijk is om na een overlijden snel een verklaring van erfrecht aan te vragen om problemen met het Kadaster en hypotheken te voorkomen. Maak een afspraak voor meer informatie.
Ontdek hoe de nieuwe Omgevingswet het notariële onderzoek bij vastgoedtransacties beïnvloedt en wat dit betekent voor de bescherming van kopers. Bel ons voor advies.