homepage

WONEN EN WERKEN IN EEN LEVENDIGE OMGEVING

line

Trouwen en samenwonen

trouwen samenwonen geregistreerd partnerschapTrouwen of samenwonen. Maakt liefde blind?
De stap om met uw partner samen verder te gaan is een belangrijke beslissing. Naast alle verliefdheid komen er ook zakelijke keuzes om de hoek. Kiest u voor trouwen, geregistreerd partnerschap of voor ongehuwd samenwonen? Wat past het beste bij uw situatie? Om deze belangrijke keuze te maken schakelt u een notaris in. Want nu goed geregeld betekent later duidelijkheid mocht uw relatie toch eindigen als de liefde voorbij is, of als uw partner overlijdt.  

Huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden
Zaannotarissen zet voor u alle opties op een rij en houdt daarbij rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. Overweegt u te gaan trouwen, of een geregistreerd partnerschap, dan kan Zaannotarissen u adviseren over de zakelijke kanten van een dergelijke verbintenis. De notaris kan u aanraden om huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden te maken of juist niet. Laat u door de notaris adviseren. Dan bent u er zeker van dat gemaakte afspraken goed bij uw levenssituatie passen. 

Samenwonen
Woont u samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap? Dan heeft de wet niets voor u geregeld. Alle bezittingen en schulden zijn van ieder apart. In een notarieel samenlevingscontract regelt u welke goederen en gelden van u samen zijn, of juist privé. Ook legt u vast wat er gebeurt met bijvoorbeeld de woning en uw pensioen als u uit elkaar gaat, of als een van u komt te overlijden. Laat u door Zaannotarissen adviseren. Dan bent u er zeker van dat gemaakte afspraken goed bij uw levenssituatie passen. 

Voor vragen of meer informatie kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!