homepage
line

Spaarsteuntjes

 

Zoals vaker na een crisis blijken wij met z’n allen stevig op onze centjes te hebben gezeten. Het spaarzame karakter van den ‘Ollander zoekt kennelijk rust in bange tijden. Daarnaast hebben we ons geld natuurlijk de afgelopen anderhalf jaar amper uit kúnnen geven. Uitgaan was er niet bij. Uit eten gaan is pas net weer gewoon gezellig. Onze achterstand in bioscoop­ en theaterbezoek laat zich niet meer inhalen. Vakanties beperkten zich tot Terschelling, de Veluwe of hoog­ uit een berijdbare locatie binnen de EU. De geldverslindende auto stond verder vooral stil en van de besparing op de OV­kaart kunnen we de wereld rond.

 

Het geld klotst dus tegen de plinten op. Voordat de fiscus daar een forse hap uit gaan nemen, en dat gaat geheid gebeuren nu de schatkist leeggestroomd is, kunt u overwegen om een goed doel te ondersteunen.

 

Bekende divo’s en diva’s maken een hoop lawaai bij hun werk voor landelijke goede doelen. Dat moet ook, want zo dragen zij bij aan de algemene bekendheid en dat is veel waard. Zij verleiden mensen tot gulle giften door spelletjes, loterijen en grote televisiegala’s. Prachtig natuurlijk, maar over het algemeen geeft men liever in stilte. Zeker als dit lokale doelen betreft. Heeft u ook een lokale soft spot? Dierenwelzijn, het nabijgelegen natuurlandschap of bijvoorbeeld het bestrijden van eenzaamheid? Steunt u graag wetenschappelijk onderzoek? Draagt u de plaatselijke cultuur een warm hart toe? Gooi dan vooral een euro in de collectebus, maar denk ook eens aan de voordelen van structureel schenken. Word periodiek donateur. Als dit bij akte gebeurt, voor minimaal 5 jaren vastgelegd, draagt u een heuse edelsteen bij. Heeft de beoogde organisatie de ANBI­status, dan blijft uw gift buiten de grijpgrage vingers van de Belastingdienst en kunt u deze aftrekken van uw inkomen. Meer weten? U weet ons te vinden.

 

Hartelijke groet,

 

 

 

 

 

 

Mr. Jacobs VMN
r.jacobs@zaannotarissen.nl