homepage

WONEN EN WERKEN IN EEN LEVENDIGE OMGEVING

line

Hoge sferen

Notaris Rik Jacobs

 

1 september 2017

Lezers, uw notaris verkeert momenteel in hogere sferen! Letterlijk dan, want, hoewel ik een biertje niet uit de weg ga, na mijn ongeluk van vorig jaar heb ik kennisgemaakt met verdovende middelen en dat was een ervaring om nooit te herhalen.

Nee, ik zit daadwerkelijk met mijn hoofd in de wolken, op een kleine veertig meter hoog. Zaannotarissen heeft namelijk net een derde vestiging geopend in De Watertoren. Op de negende verdieping van deze Assendelftse monumentale wateropslag word ik lyrisch over mijn plek in het leven en de impact op mijn vak.

Hier kan ik diepzinnig de verre verten bekijken. Zie ik de spreekwoordelijke stip op de horizon vanuit verschillende invalshoeken. Het samenpakken van donkere wolken en het oplossen van de mist tekenen zich voor mijn neus af. Een stukje oerbos aan de voet van de toren, om ons te wijzen op de natuurwetten. De rokende schoorstenen van Tata Steel, voor mij nog steeds de Hoogovens, als vlammend bewijs van de niet te stoppen evolutie. Speelgoedbootjes op de Nauernasche Vaart en imposante vliegtuigen van en naar de Polderbaan zetten de wereld in een ander perspectief. Blik verruimend...

Onze verdieping bevindt zich in het nieuwe gedeelte van de watertoren, de reusachtige bak die, nu ongeveer een eeuw geleden, bovenop de oorspronkelijke toren uit 1885 is geplaatst. Onvoorstelbaar dat dit een waterreservoir was. Liters en liters water werden opgeslagen om eventuele tekorten in de Zaanstreek op te vangen. Wat moet dat een kracht hebben uitgeoefend op het gebouw! Dat gaf geen krimp en staat nu nog steeds fier en recht op de kop van de oostelijke Communicatieweg.

Waar eerst water was, zijn nu gevelhoge ramen. Zowel onze spreekkamer, waar we de aktes zullen laten passeren, als het kantoor hebben een weer-ga-loos uitzicht over de Zaanstreek. Toen Zaannotarissen lucht kreeg van de revitalisatie van het gebouw stond deze notaris vooraan om een verdieping te kunnen betrekken. De op één na hoogste werd het...

Voor mij persoonlijk is deze vestiging een hoogtepunt. Van zo'n werkplek kun je eigenlijk alleen maar dromen en voor mij wordt het realiteit! Mijn kompanen meester Bos en meester Kurk blijven resideren in respectievelijk Wormerveer en Zaandam. Maar we bieden al onze cliënten de keuze waar zij willen tekenen. Want hoe geweldig is het dat aktes, die belangrijke gebeurtenissen in mensenlevens markeren, op deze markante plaats worden bekrachtigd met een handtekening? Onvergetelijk in het kwadraat!

In De Watertoren worden wij omringd door specialisten in de zaken des levens, dat gaat een heel nieuwe dynamiek genereren. Definitief schudden we het nog steeds wat klassieke en stoffige imago af. Was vroeger de notaris imponerend, nu is het uitzicht imposant. Samen daarvan kunnen genieten, schept een band. Want een notaris werkt weliswaar met contracten, aktes en andere juridische documenten, een notaris werkt vooral met mensen!

De Watertoren... een ijkpunt voor alle Zaankanters... markant en massief... degelijk en betrouwbaar... dat is mijn stip op de horizon!