homepage

WONEN EN WERKEN IN EEN LEVENDIGE OMGEVING

line

Een en een is drie

Notaris Rik Jacobs

 

1 april 2016

Laat ik maar met de deur in huis vallen: waar u straks ook gaat zoeken in de Zeemansstraat naar de naam van uw favoriete columnist, u gaat hem niet vinden. Meester Jacobs' naam is van de gevel verwijderd... Die van meester Kurk ook trouwens.

De witregel hierboven is om de spanning er een beetje in te houden want u vermoedt nu natuurlijk allerlei smeuïgheden achter een façade van een keurig notariskantoor. Roddels en achterklap, ordinaire vuistgevechten en stiekeme drinkgelagen, achter elkaars vrouw aan zitten, achter elkaars secretaresse aan zitten, elkaars cliënten kapen... Nu gaat die Jacobs eindelijk een keer een praktijkgeval delen zonder dat zijn beroepsgeheim in de weg zit... 

Helaas. De hiervoor genoemde façade is een levensechte voorgevel van een heel beschaafd notariaat. Met correcte mensen die al het voornoemde vermaledijde niet in hun hoofd zouden halen. Nee zeg, meester Jacobs kan nog wel eens een kort lontje hebben maar degene die meester Kurk van de wijs brengt, moet nog geboren worden. Nee, niets van dat alles. Gewoon een keurig net notariskantoor, in een mooi karakteristiek pand op de Zeemansstraat. Met een ander naambord, dat wel.

Want, en hier is de primeur, sinds 1 april is ons kantoor versterkt met niemand minder dan Vincent Bos. En daar zijn we heel blij mee.

Na Vanderveen, Hofman en Lamers kiest Bos, al jarenlang naamgever van het kantoor Edzes & Bos Notariaat in Wormerveer, voor de efficiëntie en slagkracht van een meerkoppig notariaat. Met kantoren in het noorden en het zuiden, de bestaande kantoren in Zaandam en Wormerveer blijven bestaan, bestrijken we nu alle hoeken van de Zaanstreek. Alleen de onmisbare krachten van het ambtelijke en administratieve apparaat achter de notarissen worden gebundeld en daardoor nog doeltreffender. In deze nieuwe vorm zijn alle disciplines van het notariaat vertegenwoordigd en hebben we binnen ons vakgebied een antwoord op de meest uiteenlopende klantvragen, hoe complex ook. Want drie weten meer dan één of twee!

Dat één en één drie zou zijn, hadden we al snel uitgerekend. Dat onze toekomstvisie gedeeld en verrijkt is, daar zijn we gedrieën van overtuigd.

Alleen die náám... Zo'n naamopsomming begint een beetje oubollig te klinken. Niet van deze tijd. En denkt u maar eens even mee... Bos, Kurk & Jacobs. Een bos kurk. Nee. Valt Kurk, Bos & Jacobs eigenlijk ook meteen af. Kurkbos, need I say more? Kurk, Jacobs & Bos.... mwoah, klinkt afgekort als een foute organisatie.

Nu kunt u weer met uw gedachten afdwalen naar slaande deuren, woedende blikken en tegen de muren gekletterde koffiemokken maar opnieuw moet ik u teleurstellen. Zonder enige slag of stoot en in volledige consensus kwamen we eruit, Zaannotarissen. Kort, krachtig en duidelijk. Want het gaat niet om meester Kurk, weledelgestrenge heer Bos en zelfs niet om uw dienaar Jacobs, het gaat om de cliënt. Die komt uit de Zaanstreek en heeft een notaris nodig. Zaannotarissen. Googlen niet nodig...

Zo, heb ik toch nog uit de school geklapt.